Låt solcellerna betala sig själv!

 

 


Ett helt nytt revolutionerande sätt att finansiera solceller

Det blir nu möjligt att investera i en solcellsanläggning utan att du får en månadskostnad.

Med Elbalansering behöver du inte bekymra dig om kostnaden för solcellsanläggningen eftersom den finansieras från ditt BalansKonto med den el som solcellerna producerar. Längden på Elbalanseringen beror bara på hur mycket el som solcellsanläggningen producerar samt elpriset.

När solcellsanläggningen har avbetalat sig själv har du fri el i minst 20-år* till.

Om du vill balansera din el flyttas elavtalet till oss på Balanserad för att vi ska kunna koppla det mot BalansKontot. Själva balanseringen kan därför inte starta innan elavtalet är flyttat. Om du har ett låst avtal hos en annan leverantör är du välkommen att lägga en beställning när som helst men Elbalanseringen kan inte starta innan avtalet är flyttat.Skillnanden mot traditionella lösningar

Med traditionell finansiering behöver du betala lånekostnaden varje månad oavsett om solcellerna producerar el eller inte.

Under vinterhalvåret när solcellerna producerar väldigt lite får du både de högsta elräkningarna och behöver fortfarande betala lånekostnaderna. Med balansering slipper du alla extra räkningar under vinterhalvåret då detta sköts automatiskt från ditt BalansKonto. Du betalar bara din vanliga elräkning till dess att Elbalanseringen är klar.


Grafen visar ett exempel på skillnaden mellan en solcellsanläggning finansierad av ett vanligt lån med 7,95% ränta med 6-års amortering och en finansierad med Elbalansering.

I exempel1 nedan: Årsförbrukning 29601kWh, Anläggningens uppskattade produktion 24864kWh

* Normalt sett räknar man med att livslängden på solpaneler är minst 30-år.


När balanseringen är klar - 91% mindre elräkning i December

När solcellsanläggningen är avbetalad kan du fortsätta balansera elen om du önskar. Exempelbilden visar hur elräkningen & anläggningen i exempel1 skulle se ut.

Exempelvis i December har din elräkning sjunkit med 91% från 8658kr till 790kr


BalansModul

När du beställer en solcellsanläggning med Elbalansering monteras vår BalansModul i närheten av ditt elskåp i samband med installationen. BalansModulen mäter din elproduktion, konsumtion m.m som du själv kan följa i vår App eller via hemsidan.

BalansKonto

All elproduktion balanseras via ditt BalansKonto som automatiskt hanterar den underliggande finansieringen och ser till att du aldrig behöver lyfta ett finger. På så vis behöver du inte betala några månadskostnader på solcellsanläggningen.


Vi hjälper dig redan idag

På Balanserad förstår vi vikten av korta handläggningstider. Därför har vi alltid personal tillgänglig som är redo att projektera din fastighet redan idag.

Projektering

Efter vår första kontakt påbörjar vi direkt en projektering på er fastighet. Våra duktiga säljare och projektörer tar fram all information ni behöver veta för att kunna ta ett beslut. När ni godkänt offerten och är nöjda planerar vi in en installation.

 

Illustration av en telefon                                           illustration av brev

     0660-240 700                             hello@balanserad.nu


Vanliga frågor om våra tjänster

Nej, du anläggningen betalas genom elproduktionen som dina solceller genererar. Så all elproduktion går till BalansKontot som i sin finanserar det underliggande lånet.
Nej, med standardupplägget behöver du inte göra någonting. Du får inga räkningar som har med solcellerna att göra utan kommer betala din elräkning som vanligt tills den dagen anläggningen är slutbetald och du har fri el.
Nej, själva balanseringen kan inte starta förän vi kan koppla BalansKontot mot elavtalet. Du är dock välkommen att lägga en beställning när som helst men själva balanseringen kan inte starta innan avtalet är flyttat.
Det beror på vilket elavtal du tecknar men vanligast är ett rörligt avtal motsvarande de största elleverantörerna.
Nej, med leasing behöver du betala månadskostnaden varje månad oavsett om solcellerna producerar någonting eller inte.
Det beror på den underliggande finansieringen men det vanligaste just nu har 6.2%(7.95%) inflationsjusterad ränta. Dvs elpriset följer med inflationen upp(värdet på produktionen öker) medan lånet inte följer inflationen och är fast. På detta är räntan låst tills dessa att det är avbetalat. I samband med offert diskuteras det upplägg som passar er bäst.
Det beror på hur mycket som anläggningen producerar och elpriset. All produktion går till BalansKontot som i sin tur automatiskt balanserar den underliggande finansieringen tills den dagen det är avbetalt och du har fri el.
Nej, anläggningen underfinansieras men du behöver normalt sett endast ha kontakt med oss på Balanserad.
Ja, i normala fall behöver du endast prata med oss på balanserad. Det finns alltid undantag men i normala fall är det endast oss på balanserad.
Om du flyttar när tex halva anläggningen är avbetalad så kan antingen de nya ägarna ta över anläggningen eller om ni väljer att lösa lånet på den halvan som är kvar.

Vill du veta mer om våra tjänster

*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift
*Obligatorisk uppgift